UKRAYNA GELENEKSEL ve YÖRESEL YEMEKLERİ

Seyahat ederken vardığınız yerde ilk araştırmanız gereken konuların başında elbette o yerin yöresel ve geleneksel lezzetleri geliyor.

Ukrayna, farklı yöresel lezzetleri ile birbirinden farklı ve gurme tatlara ev sahipliği yapan bir ülke.

Borsch Çorbası

Borsch çorbası ilk denemeniz gereken lezzetlerden.

Kök bitkilerle yapılan bu çorba defne ve etle de lezzetlendiriliyor. Sour cream ile servis ediliyor.

Vareniky

Vareniky, biraz tanıdık ve bir o kadar farklı bir mantı.

İçinde et, patates ve mantar bulunan bu mantı çeşidi, oldukça lezzetli ve damak lezzetinize lezzet katıyor.

Katliyeta

Ukrayna uçmak için başlı başına yeterli olan bir yemek, Katliyeta.

Panelenmiş tavuğun içinde dereotu ve tereyağ konularak hazırlanan bir yemek çeşidi. İlk bıçak darbesi ile tavuğun içindeki tereyağ ve dereotunun tabağa akması ile hayran bıraktıran bir lezzet.

Zavyvantsi

Ukrayna’nın bir diğer lezzet Zavyvantsi yemeği.

Etin içinin doldurulması ve rulo yapılması ile ortaya çıkan tat.

Deruny

Deruny, mücveri andıran ve patatesten yapılan bir lezzet. Sour cream ile ikram ediliyor.

Pampushky

Pampushky yemeklerden sonra tercih edeceğiniz bir hamur tatlısı.

Üzerine pudra şekeri dökülmesi ile servis edilen bu lezzet, geleneksel olarak gül reçeli ise servis edilmekte.

Nacmhynka

Nacmhynka mısır unu ile yapılan geleneksel bir lezzet.

Tereyağ, mısır unu ve yumurtadan yapılıyor.

Genel olarak et ile servis edilen bu yemek, kokusu ile kendine aşık eden lezzetlerden biri olarak mutlaka denenmeniz gerek.

Khrustyky

Oldukça lezzetli bir diğer yöresel tat ise Khrustyky.

Kızartılarak hazırlanıyor ve atıştırmalık tatlılardan.

Vanilya, tereyağ ve kızarmış hamur kokusunun birleşimi ile yapılan bu lezzet, vazgeçilmez bir gurme tada da sahip.