RAMAZANDA YERSENİZ: KAYISI MUCİZESİ
Bilimsel olarak birçok faydası kanıtlanan kayısının ramazan ayında iftar ve sahurda tüketilmesi sağlığa çok faydalı…
Avrupa Birliği tarafından coğrafi işaret alan Türkiye’nin üçüncü ürün olan “Malatya kayısısı”, vücut direncini arttırıyor.
Demir bakımından en zengin gıdalardan biridir, kayısı… Ayrıca bakır da içerdiğinden, ruh halinin dengede kalmasında çok etkili. Bu yönüyle kan hücrelerinin üretimini artırıyor.
En önemli potasyum kaynağı olan Kayısı, Ramazan’da yavaşlayan sindirim sisteminin çalışmasına da yardımcı oluyor.
Kayısı içerdiği zengin potasyum oruç sırasında yaşanabilecek tansiyon düşüklüğünü engelliyor.
Kayısı sindirimi kolaylaştırmakla beraber tok da tutuyor. İçerisindeki şeker diğer şekerlere göre fazla zararlı değil ve insülin direncini kırmaya da yardımcı oluyor.